Hjem
Blogg
Hva er rotfylling?

Hva er rotfylling?

August 20, 2024
5 min read

Hva er rotfylling, hva koster det og hvordan gjøres det?

Ordet "rotfylling" vekker ofte frykt og usikkerhet blant mange pasienter. Føler du deg truffet, er du kommet til rett klinikk. Rotfylling er en behandling tannlegen gjør dersom du har et hull som påvirker nerven (pupla) i tannen.

Når du kommer til timen tar tannlegen deg igjennom en grundig gjennomgang av prosessen, inkludert en nøye forklaring på hva behandlingen innebærer. Våre tannleger er gode på å skape et tillitsfullt og trygt miljø hvor du kan føle deg ivaretatt gjennom hele behandlingen.

Hvorfor rotfylle en tann?

Rotfylling er ved noen anledninger nødvendig for å bevare en tann, og forhindre videre komplikasjoner og smerter. Nerven som forsyner tannen din kan bli skadet, eller ved noen tilfeller dø på grunn av blant annet karies eller en fylling som lekker.

Rotfylling og symptomer

Dersom du opplever at du får symptomer som murrende verking, vondt i en tann, smerter, hevelse, ømhet eller følsomhet for varme og kulde, kan dette være tegn på at nerven er skadet. Det kan da har oppstått en infeksjon eller betennelse i tannen din.

Noen opplever å ha mye smerter dersom nerven er betent. Tannlegen råder deg gjerne til å bruke smertestillende eller antibiotika dersom du har mye smerter. Etter behandlingen med rotfylling kan det forekomme noe ubehag og ømhet, men dette avtar vanligvis i løpet av noen dager.

Slik gjennomføres behandlingen

Rotfyllingsbehandlingen utføres med lokalbedøvelse og er smertefri. Du trenger derfor ikke å bekymre seg for at behandlingen skal gjøre vondt. Vår tannlege har også god erfaring med å behandle pasienter som opplever å ha tannlegeskrekk. Du blir derfor godt ivaretatt, sånn at du føler deg trygg på vår klinikk.

Tannlegen starter ofte med bedøvelse, før det er behov for å bore i tannen. Tannlegen informerer deg underveis i prosessen av behandlingen. Tannen din blir rotfylt i løpet av en eller flere seanser, avhengig av diagnosen, og hva tannlegen ser det er behov for.

Når rotfyllingen er ferdig, er det nødvendig at tannen skal bygges opp igjen. Ved de fleste tilfeller vil tannlegen ta vurdere at en plastfylling er tilstrekkelig. I noen tilfeller kan det være gunstig å sette på en tannkrone, på grunn av at en rotfylt tann er mer sårbar for ytterligere skader. Tannlegen tar en vurdering hva som er best for deg.

Hvor mange behandlinger må jeg ha?

Rotfylling er en behandling som kan ta opptil to eller tre tannlegetimer. Hvor lang tid, og hvor mange timer det er behov for, er avhengig av diagnose og din situasjon. Husk at rotfylling er en kompleks behandling som er viktig å gjennomføre for at du skal kunne få et smertefritt resultat.

Tannlegen gir deg et estimat på hvor mye tid det blir forventet å bruke ved første konsultasjon. Vi planlegger behandlingsforløpet sammen, slik at det ikke blir noen overraskelser for deg. På Mint Dental Bjølsen tilbyr vi deg også fast pris, slik at du vet hva du betaler for.

Tiden etter rotfylling, gjør rotfylling vondt?

Det er viktig å informere at en tann kan være svakere etter en rotfylling enn i sin opprinnelige tilstand. Når man gjør en stor fylling, blir tannen mer sprø i komposisjonen. En tann som har blitt rotfylt er derfor mer utsatt for skader. En betennelse i rotfylt tann symptomer som smerter, rødhet og hevelse.

Når tannen er ferdig rotfylt er det viktig å opprettholde en god munnhygiene. Betennelse i rotfylt tann er ikke uvanlig, derfor er vi alltid tilgjengelig for en akutt tannlegetime i etterkant. En korrekt utført rotfylling kan imidlertid fungere uten problemer.

Samlet sett er rotfylling en viktig og ofte nødvendig tannbehandling som kan redde tannen din, og gjenopprette god munnhelse. Vår erfarne team på Mint Dental er her for å veilede deg gjennom prosessen, og sikre at du får en trygg og god opplevelse.

Rotfylling og pris

Hva koster rotfylling? Når det gjelder kostnad, kan prisen variere avhengig av flere faktorer. Inkludert omfanget av skaden, og hvor mange rotkanaler som må behandles.

Hos Mint Dental Bjølsen tilbyr vi rimelig og en fast pris på rotfylling, med startpris på 3990 kr. Vi forstår at kostnader kan være en bekymring for våre pasienter, og derfor tilbyr vi også finansieringsalternativer gjennom Svea. På denne måten kan du dele betalingen etter dine behov og budsjett.

Ønsker du å vite mer om rotfylling eller andre tannbehandlinger?

Bestill en uforpliktende konsultasjon hos oss i dag. Vi hjelper deg med alle dine spørsmål, hva som passer deg best, og dine eventuelle bekymringer rundt tannbehandling. Husk at vår tannlege har lang erfaring med pasienter som har tannlegeskrekk.

Du kan også ringe oss for en samtale. Vi ser frem til å høre fra deg!

Fler tips og triks for deg

Hva er rotfylling?

Hva er rotfylling, hva koster det og hvordan gjøres det?
Les mer

Finansiering av tannbehandling

Finansiering av tannbehandling via Svea
Les mer

Bestill time digitalt hos din tannlege på bjølsen